Всички детски градини


Детски градини.com
(more info)
Детски градини.com :)
Новини
Обявяват класираните за детска градина в София

Според предварителните данни броят на чакащите деца за прием в детска градина е равен на свободните места, недостиг нямаше да има. Най-голям наплив има в „Красно село", „Триадица" и "Средец".

"Радостното е, че за децата на възраст 3-6 години тази година се изравняват броят на местата и броят на чакащите, тоест вече успяваме в много от районите на София да преодолеем трупания години наред недостиг", каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Недостатъчно места обаче продължава да има в яслите, а от общината планират строителството освен на нови забавачки и на детски заведения за най-малките.

Като реален резултат обаче над 4000 деца останаха извън ясли.

 
Класиране на 29.11.2014 г. за прием в детски градини в Столична община

Класирането на 29.11.2014 г. за прием в детските заведения на Столична община е извършено.

Разпределение на класираните по възрастови групи:
Набор 2008 - Класирани са 16 деца

Набор 2009 - Класирани са 40 деца

Набор 2010 - Класирани са 48 деца

Набор 2011 - Класирани са 66 деца

Набор 2012 - Класирани са 34 деца

Набор 2013 - Класирани са 12 деца

Набор 2014 - Класирани са 0 деца

Резултатите от класирането са достъпни в страниците на градините на публичния сайт (секция „Детски градини") – КЛАСИРАНИ на 29.11.2014 г.

Днес родителите на новокласираните деца, ще получат съобщения по е-поща.

Записването на новокласирани е от 01.12.2014 до 05.12.2014 г.

 
Ново крило на 79 ОДЗ "Слънчице"

Новото крило на 79 ОДЗ "Слънчице" се открива на 03.11.2014 г.

 
Над 13 000 деца в София останали без детска градина

13 291 деца от София са останали без детска градина през 2012-та година, показват данни на Дискусионния клуб за социална местна политика, съобщи Би Ти Ви.

Според председателя на клуба Николай Белалов проблемът с недостига на местата възниква с началото на избирането на Бойко Борисов за кмет на столицата.

„Около 2 години бяха нужни, за да се убеди общинската администрация, че местата не стигат. В този период официалната версия на чиновниците от ГЕРБ беше, че места има за всички, но са виновни родителите, които записват децата си в няколко градини едновременно и внасят шум в системата", изтъкват от клуба.

По данни, събрани от тях, за периода 2005-2007-а всяка година в София се раждат с над 2 хил. деца повече от предходната и затова са нужни спешни мерки за решаване на проблема.

„Реално разходите за образование, включително и за детските градини, остават замразени, въпреки 52-те "нови" детски градини в София и необходимостта от издръжката им. Приветстваме намерението през следващата година общината да построи 9 детски градини със средства на общината и отделно още 7 с целево финансиране от държавният бюджет. Но искаме точни крайни срокове и стойност за изграждане на всичките нови 16 детски градини", добавят от клуба за социална местна политика.

Зам-председателят Борис Цветков обърна внимание на „странният списък" от планирани нови детски градини за 2013-а. „Прави впечатление, че част от планираните нови детски градини отново са в крайградски райони, в които според актуален отговор на Фандъкова проблемът вече е решен. В същото време в кв. Дружба, в който има терени, отредени за детски градини и над 1100 чакащи деца, се предвижда само едно разширение за 50 деца".

По думите на участниците в срещата през последните години на криза общината е намалила средствата за малчуганите в детските градини, а е увеличила с 50% таксите за ясли и градини, удряйки по джоба на родителите.

Източник: News.bg

 
Спешно купиха 40 климатика за 2 детски градини в Пловдив

От утре, 13 юли, започва монтирането на 40 климатика в две детски градини в район „Тракия”, съобщи кметът Костадин Димитров, цитиран от Дарик радио. Става въпрос за детска градина „Велимира” и детска градина „Червената шапчица”, където няма никаква охладителна система, а децата изнемогват в жегите, обясни той.

Стойността на поръчката е 64 000 лева без ДДС. Причината за проблемите е, че преди да се изградят градините, бившият кмет Славчо Атанасов е извадил от план-сметката им парите за охлаждаща система с допълнителен анекс към договора с изпълнителя, разказа Димитров. Така те са построени, но без инсталация за чилър. За какво са похарчени парите трябва да питате Славчо Атанасов, каза още районният кмет.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 1 от 3

Търси детска градина